sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

#2 Hyppyjä, temponmuutoksia ja irtojuoksutusta

Moi. eilen lähdettiin ratsastamaan Mimmu ja Fifi jossain kahden jälkeen ja Olimme tallilla noin kolmen aikoihin.

Ensin mentiin rakentamaan kentälle este "rata". Sen jälkeen haettiin Mimmu laitumelta ja varustettiin se. Laitettiin samalla ötökkämyrkkyä, sillä oli tosi paljon paarmoja ja sääskiä.


  


Sara: Aluksi otin alkukäynnit molempiin suuntiin, Mimmu oli vähän laiska kuten yleensä alkukäynneillä. Sen jälkeen aloin verkkaamaan ravissa. Tein molempiin päätyihin pääty-ympyrät   molempiin suuntiin. Mimmu oli vähän liian energinen, mutta pidätteillä se liikku tosi hyvin ja taipui mukavasti pääty-ympyröillä.

Sitten tultiin ravissa pari kertaa pieni este, joka oli toisella pitkällä sivulla. Tultiin sitä  pari kertaa onnistuneesti ravissa, kunnes laitettiin toinen este pystyyn samalle pitkälle sivulle, siitä tuli sitten 2-3 laukan linja. Tultiin sitä taas pari kertaa onnistuneesti laukassa.  Mimmu oli ihan innoissaan, kun tosiaan ei olla hypätty 2kuukauteen, niin oli siinä pidättelemistä koko tunnin ajan

Minja sitten nosti sitä toista linjalla olevaa estettä, jonka jälkeen tultiin pientä rataa.


Näitä tultiin pari kertaa onnistuneesti, kunnes alettiin hyppäämään korkeinta estettä, joka oli toinen este linjalta.

Tulihan sieltä paljonki kieltoja, joten laitettiin toiselle puolelle estettä "toinen" este, että mimmu hyppäis eikä kieltäisi. No Mimmu suostu hyppää sitä toista joten laskettiin estettä ristikoksi. Siihenki se alko kieltelee ja alkoi pelleilemään että en hyppää tuota ristikkoa, mutta kyllä se sitten lopuksi hyppäs sen ristikon.

Ristikosta nostettiin takasin korkeimmaksi esteeksi ja kyllä se sitten hyppäsi sen. Sitä hypättiin 3 kertaa jonka jälkeen laskettiin estettä ja tultiin linjaa vielä 2 kertaa.
Este on tosiaan jotain 70cm suunnilleen


Lopuksi otin molempiin suuntiin ravissa päätyihin pääty-ympyrät ja taivuttelin kunnolla. Sen jälkeen loppu käynnit ja talliin. 

                                                          Linkki videoon


Minja: Samalla kun veimme Mimmun takaisin laitumelle, niin otin siinä samalla Fifin ja vein sen talliin. Tallissa annoin Fifille vettä, varustin ja laitoin ötökkämyrkkyä.
Menimme sitten kentälle ja aluksi meillä oli vaikeuksia saada satulavyö tarpeeksi kireälle, mutta saimme sen sitten semmoiseksi, ettei se keikkuisi liikaa. Sara siis piti pienenmoista tuntia ja aiheena oli tempo. Alkukäyntien jälkeen otin ohjat tuntumalle ja tehtäväksi tuli mennä lyhyillä sivuilla normaalia aktiivista käyntiä ja tehdä sivun keskelle pysähdys. Sitten toinen pitkä sivu tuli mennä erittäin hidasta käyntiä ja toinen reippaampaa käyntiä. Tulin tätä tehtävää muutaman kerran ja sitten vaihdoin suunnan. Toisessa suunnassa tein muuten samalla tavalla, mutta vaihdettiin silleen paikkaa, että se pitkä sivu mikä mentiin hidasta käyntiä, mentiikin siinä vuorostaan reippaampaa käyntiä ja toisella sitten hitaampaa. Fifi liikkui tässä tehtävässä aluksi tosi tahmeasti, eikä meinannut keskittyä tuntiin ollenkaan, joten siinä sitten täytyi vähän herätellä ponia. Loppua kohti sain ratsastettua Fifin hereille ja saimme todella hyviä temponmuutoksia käynnissä.
Sitten aloimme lisäämään tehtävään ravia, joten kevyessä ravissa tulimme ihan samalla tavalla, miten käynnissä, mutta pysähdyksen jälkeen tehtiin voltti normaalissa käynnissä. Teimme tätä tehtävää samalla tavalla myös toiseen suuntaan. Fifi liikkui ravissa huomattavasti paremmin, mitä käynnissä.


Otimme sitten välikäynnit ja sen jälkeen otimme mukaan myös laukan. Ihan ensimmäiseksi laukkasin vähän matkaa normaalisti ja sitten aloin kokoamaan laukkaa paremmin. Laukka on ilmiselvästi vaikein askellajimme, joten siinä oli vähän enemmän tehtävää saada laukka pyörimään hyvin. Saimme sitten muutaman ihan hyvän laukkapätkän.


Päätin ottaa loppuverkat maastakäsin. Eli tulin alas selästä, otin satulan pois ja laitoin ohjat silleen, ettei ne mene Fifin jalkoihin. Kaikki askellajit meni todella hyvin ja Fifi oli tosi energinen, joten teki hyvää päästä juoksemaan kenttää ympäri. Kun sain Fifin juoksutettua, niin vein sen talliin, otin varusteet pois, viruttelin sen vedellä ja vein laitumelle.(hieno lipputanko)
Tunnista jäi loppujenlopuksi hyvä fiilis ja seuraavalla kerralla olisi tarkoitus mennä maastoon tai juoksuttaa Fifi liinassa kentällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti