sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

#1. Päivän peltoilut & Maastoilut

Kävimme tänään tallilla ratsastamassa Mimmulla ja Fifillä. Haettiin ponit ensiksi tarhasta ja alettiin varustamaan Mimmua.
 Sara: Ratsastin Mimmulla pellolla. Käveltiin ensiksi alkukäyntejä molempiin suuntiin pari kierrosta. Aloin sitten ottamaan lyhyemmät ohjat ja aloin taivuttelemaan ja tekemään pääty-ympyröitä käynnissä. Mimmu oli tosi jäykkä kulmissa ja ympyröillä. Otettiin lyhyiden sivujen keskelle pysähdykset. Tultiin niitä molempiin suuntiin.Sitten alettiin ottamaan ravissa samaa tehtävää, mutta lyhyiden sivujen keskellä otettiin pysähdys ja siitä suoraan ravia. Ongelmia oli eniten siinä, kun Mimmu ei tennyt oikeen miten sitä pitäs mennä ja mutkitteli tosi paljon, eikä meinannut kulmissa taipua, mutta pohkeella sain sen ratsastettua kunnolla eteenpäin ja kulmat hyvin.

Aina, kun vaihdettiin suuntaa tultiin kokorataleikkaa ravilisäyksillä, joo jotkut onnistui jotkut taas ei.

Poni oli osittain kiva ja osittain sitä taas huomasi kuinka haastava sitä oli ratsastaa. Lopuksi tultiin laukkaa molempiin suuntiin pitkällä sivulla. Mimmu innostui siitä ja nakkas pienen pukin yhdessä välissä. Huippu poni oli!
Tässä Mimmu nakkas sen pienen pukin 

Lopuksi otettiin loppuravit, käynnit ja vietiin Mimmu talliin.

Joo kuski jotain pelleili omiaan, mutta poni meni hienosti.

Minja: Aluksi oli tarkoitus mennä Fifillä pellolla, mutta jotenkin päädyttiin menemään maastoon. Fifi tuntui aluksi tosi laiskalta, mutta kun päästiin ravaamaan niin kyllä siitä energinen poni muodostui.
Ravailtiin siinä pari pätkää ja päätin ottaa muutaman laukkapätkän. Ensimmäiset nostot ei kovin onnistuneet, sillä Fifi pohotti vain menemään eikä kuunnelut, mitä pyysin. Lopulta laukka nousi tosi hyvin ja kyllä sitä energiaa oli! Hieman ylilihavuutta havaittavissa, sillä Fifiä ei ole pystynyt nyt pitkään aikaan liikuttaa kunnolla, mutta nyt olisi tarkoitus saada vähän mahaa pienemmäksi!

Tässä olisi nyt tämä ensmmäinen postaus ja kertokaa toki mielipiteenne. Postausehdotuksia voitte myös laittaa!

   - Minja & Sara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti